EPDM – Etilen Propilen Dien Monomer

Etilen Propilen Dien Monomer (EPDM) ve Temel Özellikleri

Etilen oranı ortalama olarak % 45 ve % 75 arasında olan etilen propilen dien monomer (epdm), hafif ve etkili mukavemeti ile ön plandadır. Hammaddesi ile isteklere göre üretilen sıfır malzeme olan etilen propilen dien monomer, propilen kauçuğu olarak bilinir.

Bir polimer çeşidi olan propilen kauçuk, düşük oranda camsı geçiş sıcaklığına sahiptir. Ayrıca etilen propilen dien monomer’in ısıya, ozona, oksidasyona ve atmosfer koşullarına karşı dayanıklılığı yüksektir. Bununla beraber su buharı, fosfat, glikol esaslı olan fren yağları, hava koşulları ve su buharına karşı etilen propilen dien monomer’in direnç seviyesinin yüksek olması, birçok avantaj sağlamaktadır.

Doymuş yapıda olan etilen propilen dien monomer, 150 derecede bile sürekli kullanılabilmektedir. Hem statik hem de dinamik uygulamalarda çok iyi özelliklere sahip olan etilen propilen dien monomer, otomotiv endüstrisi başta olmak üzere birçok alanda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Etilen Propilen Dien Monomer (EPDM) Nerelerde Kullanılabilir?

Hava şartları ile ışığa dayanıklı olan etilen propilen dien monomer’in doygu uyumluluğu ile esnekliği mükemmel seviyededir. Düşük sıcaklıklardaki ortamlarda dayanıklı olan EPDM çok özel bir fonksiyonel kauçuktur. Kimyasal dayanıklılığı güçlü olan etilen propilen dien monomerin kullanım alanları çok geniş olup şu şekilde sıralanabilir:

  • Parça kaplama işlemleri
  • Hortum – tüp ürünleri imalatı
  • Vurmaya dayanıklı malzeme işlemleri
  • Otomotiv sektörü
  • Denizcilik Endüstrisi (Tampon ve conta malzemeleri)
Menü